Kampsport

“Annette Münch og Hanne Eide Andersen har gitt oss en vegg til vegg-dekning av emnet kampsport. Boka skriver seg inn i en encyklopedisk tradisjon som har som ambisjon å fortelle alt om sitt emne. Juryen sitter med en følelse av at denne boka er i ferd med å oppfylle en slik ambisjon. Boka er fint illustrert og gjør god nytte av det store formatet som er valgt. Lesningen kan minne om lesingen av en hypertekst. Med denne guiden har vi fått en fengende oppslagsbok om et tema som har ikke har vært dekket i tidligere faglitteratur.” Juryen, Kulturdepartementets pris for beste fagbok 2012

Den ultimate guiden til kampsport er et resultat av 18 år med interesse og utforsking av ulike kampsporter.

Prosjektet begynte i 2009, da Cappelen Damm spurte om jeg ville skrive en faktabok om kampsport. Ettersom det har vært et av mine største interessefelt, svarte jeg “ja”. Medforfatter og Hanne Eide Andersen tok også utfordringen på strak arm. Hun har levert halvparten av kapitlene i boken.

Målet med boken er å inspirere flere til å oppdage de fysiske og mentale fordelene og gledene ved å trene kampsport, og å hjelpe hver enkelt til å finne riktig stilart. Gjennom årene har mange fortalt meg at de ønsker å begynne med kamsport, men at de ikke aner hvilken kampsport de bør velge. Nå kan de bla i denne boken.

Når man hører og leser om kampsport, er det viktig å huske at det ikke finnes én sannhet. Det finnes flere meninger, og sannheten ligger et sted midt i mellom. Boka er på over 240 sider, og forsøker å gi et innblikk i mangfoldet.

Jeg håper boken når ut til alle som er nysgjerrige på kamsport, og alle som allerede trener og har lyst til å lære mer om sin egen og andre stilarter. Slik vil det også bli lettere å gjøre seg opp sine egne meninger om hva man synes fungerer best for seg selv, og å oppdage at alle kamsporter har ulike styrker og fordeler.

Spark, slå, rull kast og les! Og ha det gøy!

Fortell andre om denne siden!