Dropout

Dropout omslagFOSSVIKEN: Politiet har rykket ut til Mariendal videregående skole, hvor det har kommet melding om at tre tidligere elever ved skolen har brutt seg inn. Guttene skal være bevæpnet med pistol og eksplosiver. Det var den lokale bloggeren Madelene Sølvheim (17) som like etter kl. 20 publiserte en film av gjerningsmennene . Hun og en foreløpig ukjent medelev går ved skolens musikklinje og hadde fått tilgang til skolen for å øve til en konsert. Nå antas de å holdes som gisler.”

Tre gutter har droppet ut av skolen, nå er de sinte og krever å bli hørt. Men aksjonen går ikke som planlagt, og snart handler kvelden om liv og død for både dem selv og jentene som tilfeldigvis befinner seg i skolebygget. Mens klokken tikker og beredskapstroppen omringer skolen, avsløres hemmeligheter og skjulte motiver.
Dropout er ikke bare en spennende thriller, men en kraftfull historie som peker langt utover de få timene i skolebygget.Anmelder Hilde Dybvik

Dropout-foredrag


Hør låten “Sette dem på plass” som rapartisten Pats Nicols skrevet for Dropout-foredraget på Spotify!

DROPOUT har blitt en 45-minutters litteraturproduksjon som inkluderer spesialskrevet musikk av Erik og Kriss, Pats Nichols m/Tuva, og Izabell, høytlesing fra boken, lydkulisser, fotografier og filmede intervjuer med ungdom som har droppet ut av skolen. I etterkant av foredraget kan elevene få tilsendt halve boken til mobilen sin. Et sett med oppgaver og samtaletemaer til klassen i forkant og etterkant av foredraget, er under utvikling.
Ta kontakt for mer informasjon!

Se musikkvideoene til låtene som Erik og Kriss har skrevet til Dropout-prosjektet på YouTube.

Media

Dropout annette munch god morgen norge

dropout annette munch

Hva handler Dropout om?

Det eneste Birk, Daniel og Vemund har til felles er at de av vidt forskjellige grunner har droppet ut av skolen. I tillegg er de forbanna. For å signalisere til samfunnet om at noe er galt med systemet, bryter de seg en fredag kveld inn på Mariendal videregående skole for å sprenge en del av bygget. Alt er planlagt ned til minste detalj. Ingen skal se dem, og etter eksplosjonen vil en ferdigskrevet e-post automatisk sendes til kunnskapsministeren og media. Men én ting er ingen av dem forberedt på: De to jentene i skolens musikkrom som øver til en musikkfestival i New York.
Aksjonen utvikler seg raskt til et gisseldrama, og situasjonen forverrer seg idet  jentene får sendt melding og et videoklipp ut på nettet.

“Daniel er våt av svette i nakken. De korte hårene har klistret seg til hodebunnen. – Hold dere unna bygget, sier han. – Vi har våpen og flere kilo med sprengstoff. Hvis dere kommer nærmere … skyter vi jentene.
Han ser mot Katia.”Utdrag fra 'Dropout'

Lokalt politi omringer skolen i påvente av at bombegruppa fra Oslo skal komme rem. Inne i bygget forsøker guttene å få bomben ferdig, samtidig som de må håndtere maktkamper og konflikter både mellom seg og jentene. Klokken tikker, ubehagelige sannheter kommer til overflaten, og det blir stadig vanskeligere å vite hvem som kan stole på hvem.

Fortell andre om denne siden!