Forlagets tekst:
“Casper mister alt. Luksustilværelsen hos morens kjæreste. Raskt etter mister han drømmedama. Lillebroren havner i bråk, og morens nye beiler invaderer hverdagen. Ydmykelsene står i kø. Så dukker Liam opp, og han har middelet som Casper trenger for å gjenvinne respekt og kontrollen over eget liv.

Badboy: Steroid handler om et misbruk som er mer utpreget og omfattende enn vi tør tenke på. Annette Münch går tett innpå brukeren og Caspers kamp. En skremmende påminnelse om at et økende kroppsfokus krever mange typer styrke.”

Les intervjuer og artikler om Badboy: Steroid her.

Brageprisen 2014, juryens begrunnelse:
“Annette Münch har skrevet en ungdomsbok med tydelig ærend. I likhet med jentene kan også unge gutter av i dag kjenne seg presset til å presentere en perfekt kropp.

“Dette er en bok som skårer høyt, både kunstnerisk og etisk.”
Bokas Casper er ved å lide tap på alle fronter, familiært, sosialt og erotisk, og kroppsbygging framstår som en trylleformel for kjapp restaurering av selvbildet. Men denne snarveien viser seg etter hvert å bli en pinefull, kjemisk infisert blindvei. Med imponerende sakkunnskap og med selvsagt, hjemmekjent håndtering av romanens gutteperspektiv har Münch maktet å gi en dyptloddende framstilling av den unge Caspers lidelser. Den ytre dramatikken forsterkes mot et knallsterkt klimaks, samtidig som en ond sirkel av fortielser, hans egne og andres, strammer alle knuter. Det hele nøstes elegant og overbevisende opp til slutt. Casper reddes ut av sin mentale innesperring med medmenneskelig, ikke steroid hjelp. Dette er en bok som skårer høyt, både kunstnerisk, etisk og som mulig vaksine mot kroppsmisbruk.”

“Badboy: Steroid er en god og spennende skildring av en ung gutts møte med anabole steroider. Historien sammenfaller med det Dopingtelefonen får av skjebner. Boken er veldig, veldig troverdig.” Margaret Tveitan, leder Dopingtelefonen

Badboy: Steroid vant Østfoldungdommens kritikkerpris!

Fortell andre om denne siden!