“Dette er en autentisk, seriøs og ikke spekulativ historie. Jentene i «Jenteloven» er realistiske, jeg kjenner mange igjen fra virkeligheten. Forfatteren har fanget sentrale trekk ved dem og ved gjengmiljøet. Jeg er ganske sikker på at jenter i voldelige miljøer vil oppleve historien som sterk og realistisk.” Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk

Uten forvarsel må Saga flytte fra faren og til moren i byen. Mens hun forsøker å venne seg til den nye tilværelsen, oppdager hun at faren på mystisk vis har forsvunnet. Revet bort fra alle hun kjenner, finner hun trygghet i en gjeng tøffe jenter som tar henne med inn i en ukjent hverdag av spenning og grensesprenging. Når jentene vil ha noe tilbake, oppdager Saga at de styres av et sett indre lover, og at straffen for ikke å følge dem kan bli katastrofal.

Under arbeidet med “Jenteloven” intervjuer jeg voldsdømte jenter, voldsforskere, politi, leger og jenter på instituasjon. Boken ble nominert til Brageprisen, og tildelt Bokhandelens stipend for barne- og ungdomsbokforfattere.

Jenteloven i media

Fortell andre om denne siden!